«…I OBÈLIX» de Pere-Màrtir Brasó a La Destil·leria de Mataró

11 de març de 2017, inauguració a La Destil·leria de Mataró de l'exposició de PERE-MÀRTIR BRASÓ tirulada: «…I OBÈLIX»

PERE-MÀRTIR BRASÓ | «…I OBÈLIX»

La Destil·leria acollirà, de l'11 de març al 27 d'abril de 2017 «…I Obèlix», una exposició a cavall entre el còmic i el minimalisme, carregada de crítica social amb un relat irònic i pseudohumorístic.

El gruix de l'exposició són una quinzena de dibuixos a tinta sobre paper reciclat en què els grafismes, les lletres, les paraules o les frases es transformen en un element més de l'obra. A més dels dibuixos, s'hi exposaran dos olis de gran format absolutament minimalistes, en què humor i surrealisme mostraran un rerefons similar al dels papers.

L'obra de l'artista forma part de diverses col·leccions d'art, públiques i privades, de Barcelona, Ginebra, Roma i Ljubljana (entre altres). Tàpies, Van Gogh, Goya, Bacon Basquiat o Turner son alguns dels referents de la seva obra, com també ho són els grans del còmic. Començant per Jean Giraud, «Gir» –creador de l'inefable tinent Blueberry–, que, ja sota el pseudònim Moebius, ens va deixar «La saga dels Incals», autèntiques referències del còmic universal. Però també amb el TBO de Coll o l'Astèrix d'Uderzo.

denúncia sociopolítica

síntesi formal

abstracció

figuració

L'estil minimal –segons com semblant a un acudit gràfic– és sens dubte un dels trets més característics de l'obra de l'artista. Procedent de la cultura del còmic, Pere-Màrtir Brasó ha passat per diverses èpoques artístiques, i, malgrat que mai no ha perdut la seva base figurativa, el seu llenguatge ha esdevingut molt personal, gestual i esquemàtic.

El «menys és més» és la seva obsessió. La seva paleta es redueix gairebé al blanc i negre. La seva pintura va tendint cada vegada més al minimalisme, a la reducció del color i l'anècdota. La línia secunda el color. La crítica secunda l'estètica.

«Pintar sense eines», el workshop de l'artista
L'1 d'abril de 2017, dissabte, d'11 h a 12 h, Pere-Màrtir Brasó ha preparat un taller a La Destil·leria en què el cafè, el vi o el colacao en seran els protagonistes. No calen coneixements previs, tothom qui tingui ganes de pintar sense eines hi serà benvingut.

 

La Destil·leria, Espai Cultural
610 59 43 78
Camí Ral, 282-284 
08301 Mataró, Catalunya
www.ladestil·leria.com 


#galeries #dibuix #exposicions #catalunya #inaguracions #agenda 
 

Entrades populars