XXa Biennal d'Art Contemporani Català a L'Hospitalet de Llobregat

XX BIENNAL D'ART CONTEMPORANI CATALÀ A L'HOSPITALET DE LLOBREGAT.

L'ART MÉS JOVE DE LES TERRES CATALANES ES POT VEURE A L'HOSPITALET DE LLOBREGAT DEL 28 DE JUNY AL 15 DE SETEMBRE DE 2017

El dimecres 28 de juny, a les 19 h. s'inaugura l'exposició de cloenda de la XX Biennal d'Art Contemporani Català  a l'Espai Tepekale del TPK Art i PENSAMENT CONTEMPORANI -– recinte del Centre d'Art Tecla Sala- Av. de Josep Tarradellas, 44 de L'Hospitalet de Llobregat

En aquesta ocasió, L'Hospitalet de Llobregat i més concretament l'Espai Tepekale del TPK Art i Pensament Contemporani  és el lloc on es clou la XX edició de la Biennal d'Art Contemporani Català, que és itinerant per Catalunya i que s'inaugurà el mes d'abril de 2016 a Sant Cugat del Vallès.

L'Espai Tepekale del TPK Art i Pensament Contemporani, acull i aposta per aquesta exposició d'art jove, com ja va fer l'any 1994, mercès al seu representant Agustín Fructuoso, que és qui ha fet possible que aquesta edició de la Biennal es pugui veure a l'Hospitalet de Llobregat, essent així la ciutat de cloenda de l'exposició en el seu recorregut itinerant.

D'aquesta manera, L'Hospitalet de Llobregat aposta per l'art més jove del país, mantenint viva la flama de les arts més noves dels joves creadors catalans i acull la vintena edició de la Biennal d'Art Contemporani Català.  

A la convocatòria pública oberta a tots els joves del país s'hi varen presentar 61 dossiers, d'entre els quals el jurat de selecció ha triat els 7 artistes que conformen l'edició d'enguany, i als quals s'atorga un ajut de 200 € per a la producció d'obra. Les obres escollides són representatives dels diferents corrents de la plàstica que en aquests moments conreen els artistes catalans.

La biennal 2016 és un impuls a l'art d'avui i un toc d'atenció de la creativitat més jove  del país, en un moment difícil de fortes retallades culturals, que els nostres artistes pateixen profundament. Catalunya és un país que té un reconegut prestigi internacional mercès el seu art, com ho demostren els artistes que ha donat la plàstica catalana en el segle XX, avui àmpliament reconeguts internacionalment. També és una motivació de la societat vers l'espiritualitat de l'ésser humà, mostrant la diversitat de formes i sensibilitats de joves artistes de diferents procedències, per a crear un món diferent a través de les arts visuals. És el diàleg entre cultures creatives, que avui atrau un turisme cultural a tot el litoral català.

En aquest sentit, l'Espai Tepekale de l'Hospitalet de Llobregat acull aquesta biennal, tot fent difusió de la creativitat del nostre jovent i fent possible que els seus treballs facin un recorregut itinerant per tot el territori.

ARTISTES PARTICIPANTS:

Lluc Baños nascut i amb domicili a Barcelona, Gara Basilio nascuda i amb domicili a l'Hospitalet de Llobregat, Clara Cortés nascuda i amb domicili a Vic, Dani Gasol nascut a Tarragona, viu a Barcelona, Iván Morales nascut a Girona, viu a Barcelona, Àlex Palacín nascut i amb domicili a Barcelona i Xavier Pretel nascut a Barcelona, viu a Argentona.

ITINERARI:

Sant Cugat del Vallès, Cambrils, Reus, Cadaqués, Lleida, Vilafranca del Penedès, Olesa de Montserrat, Tarragona i L'Hospitalet de Llobregat.

JURAT

El jurat de la Biennal 2016 representa el sector de les arts plàstiques a Catalunya i enguany està format per: Josep Canals, galerista i director de la Biennal; Aida Marin Historiadora d'art de Reus, Joana Llauradó, comissària independent resident a Sant Cugat, Albert Mercadé, director de la Fundació Arranz-Bravo de Barcelona; Dra. Mar Redondo, Vice-degana de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

LA BIENNAL DE LES NOVES TECNOLOGIES

La Biennal ha evolucionat i s'ha adaptat a les noves tecnologies, de tal manera que tota la seva organització i coordinació s'està fent a través de les xarxes socials.

També es pot consultar a la xarxa a Facebook, Twitter, Youtube, Flickr, Vimeo, Issuu.

I als webs: 

http://www.canals-art.com/biennaldart.html

http://www.cambrils.cat/  o  https://www.facebook.com/cambrilscultura/

Organitza: l'Espai Tepekale del TPK Art i PENSAMENT CONTEMPORANI de l'Hospitalet de Llobregat

La Biennal d'Art Contemporani Català és organitzada i coproduïda a nivell general per l'Ajuntament de Sant Cugat i Canals-Galeria d'Art i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració dels diferents ajuntaments que l'acullen, a més d'institucions i empreses públiques i privades.


Canals-Galeria d'Art
08172 Sant Cugat -Barcelona-
www.canals-art.com


#fires #galeries #agenda #catalunya #pintura #exposicions #escultura #fotografia #dibuix #premis

Comentaris

Entrades populars