Convivència | El patrimoni de Tarragona vist pels fotògrafs | Arts Santa Mònica

Rubén Perdomo. Fòrum de la Colonia


Exposició:

Convivència | Creació, Patrimoni de la Humanitat i contemporaneïtat a través dels ulls de catorze fotògrafs tarragonins

31 maig – 15 juliol 2018
Arts Santa Mònica | Nivell 0 
Barcelona, Catalunya

Una mostra col·lectiva de fotografia creativa en què participen catorze fotògrafs del Camp de Tarragona. Una posada en valor i una reflexió sobre els catorze monuments del patrimoni romà de Tarragona inclosos en la declaració de la UNESCO de l’any 2000 com a patrimoni de la humanitat.

Com conviuen uns monuments fets i dissenyats per a uns usos determinats fa dos mil anys amb la nostra societat actual? És una bona convivència o una mala convivència? Els catorze fotògrafs ens ajuden a formar-nos opinió.

Les fotografies les s'han disposat en quatre apartats d’acord amb un criteri cronològic que permet seguir la història de Tàrraco: la primera època; la seva vida com a ciutat portuària molt rica i capital de la província Hispània Citerior (que ocupava un terç de la Península Ibèrica i una de les més riques de l’Imperi Romà); la seva reforma urbanística de prestigi que dota a la ciutat d’una acròpolis monumental on els edificis religiosos i administratius de la província es complementen amb edificis per als espectacles públics que poques ciutats de l’Imperi tenien. Era, en aquell moment, la capital de la província Tarraconensis que ocupava uns dos terços de la península. Finalment, fem una ullada al territori immediat a Tàrraco, al seu poblament i... a la mort.

Artistes: Ferran Aguilar, Gerard Boyer, Jordi Brú, Jorge Conde, Ramon Cornadó, Pep Escoda, Montse Ferré, Ram Giner, Rafael López-Monné, Verònica Monagas, Rubén Perdomo, Montse Riera, Laura Rodríguez i Cristina Serra.



Arts Santa Mònica
La Rambla, 7
08002 Barcelona, Catalunya
informació general:+34 935 671 110
http://artssantamonica.gencat.cat


#exposicions #artistes #fotografia #museus #catalunya #barcelona #patrimoni #tarragona #agenda #gratis

Entrades populars