Dominique Fernández presenta la seva novel·la sobre Picasso 'El pintor abandonat' | 22 maig


Conferència a l'Institut Francès de Barcelona
22 de maig del 2019
Amb presència de l’escriptor Dominique Fernández

El gran novel·lista francès Dominique Fernández ha rebut guardons com el Premi Médicis o el Premi Goncourt. Molts dels seus llibres són relats de viatges, il·lustrats pel fotògraf Ferran Ferranti. La seva nova novel·la El pintor abandonat gira al voltant d'una estada de Pablo Picasso a Perpinyà, després que l'abandonés Françoise Gilot. La trobada amb Dominique dins la mostra FIRE!! serà l'ocasió per parlar de la seva àmplia carrera i de l'homosexualitat en la literatura i les arts en general.

Dominique Fernandez ens explica un episodi desconegut de la vida del pintor Picasso. Unes setmanes d’abandonament, sense pinzells, sense tela, sense anant. Unes nits i dels dies on es segueix a l’artista desproveït, afeblit, no tenint per patrimoni més que un enigmàtic maleter de bosc. Es parla de política, de pintura, d'amors i es presencia la mort a les arenes de Céret. Es camina sota el sol blanc del Mediterrani, s’evoca els amics desapareguts: Eluard, Matisse, i els grans enginys, Prokófiev, les històries antigues, Stalin i el partit…

L'autor

Escriptor, nascut l’any 1929, Dominique Fernández torna a l’Académie française l’any 2007. Un gran nombre dels seus llibres són relats de viatge, il·lustrats pel fotògraf Ferrante Ferranti, amb qui ha compartit la seva vida durant 15 anys. Junts, han recorregut el planeta investigant els més bonics testimoniatges del patrimoni barroc. Dominique Fernández comparteix avui el seu temps entre l’escriptura dels seus llibres i la redacció d’articles per als mitjans Quinzaine Littéraire, L’Express, la revista suïssa d’art i de cultura Artpassions o Le Nouvelle Observateur. És, d’altra banda, un gran enamorat de Catalunya, on resideix una gran part de l’any des de fa més de 30 anys, entre Argelès i Céret.

Conferencia amb servei de traducció consecutiva.

Institut français de Barcelona
Carrer de Moià, 8
Barcelona, Catalunya

Entrades populars