Prop de Hollywood. Fotografies de Claudi i Frederic Gómez Grau | Lleida | 5-30 juny


Exposició “Prop de Hollywood. Fotografies de Claudi i Frederic Gómez Grau”
Del 5 al 30 de juny del 2019

Lloc: Sala Montsuar, Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI).
Plaça Catedral s/n. Lleida
Entrada lliure

La Filmoteca de Catalunya organitza aquesta exposició que ara arriba a Lleida de la mà de la 25a Mostra de Cinema Llatinoamericà. Del 5 al 30 de juny del 2019, l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de Lleida, acollirà l’exposició:  Prop de Hollywood. Fotografies de Claudi i Frederic Gómez Grau. La Filmoteca de Catalunya organitza aquesta exposició que ara arriba a Lleida de la mà de la 25a Mostra de Cinema Llatinoamericà.

Els germans Claudi i Frederic Gómez Grau, van abocar la seva mirada fotogràfica al Hollywood que va aterrar prop de la seva Cervera natal, a Lleida, a partir dels anys seixanta. Amb les seves càmeres, van immortalitzar els rodatges de Doctor Zhivago, Lawrence d’Aràbia, Patton o les superproduccions de Samuel Bronston amb espectaculars fotografies de plató que han estat donades per la seva família a la Filmoteca de Catalunya.

Gràcies a aquestes imatges, el cel d’Ava Gardner, Sophia Loren o Charlton Heston sembla a tocar dels dits.

“Aquesta exposició se cenyeix a deu superproduccions nord-americanes rodades en paisatges espanyols. Van ser rodatges espectaculars, molt per sobre dels pressupostos dels films que llavors es produïen al nostre país. És per aquest motiu que hem volgut fer-ne partícip l’espectador de l’exposició i que, a través de les fotografies dels germans Gómez Grau, es faci una idea de les condicions en què van ser rodats aquests films. El seu treball deixa constància d’una gran professionalitat i, al mateix temps, és el testimoni d’un moment irrepetible, que els va permetre ser molt a prop de Hollywood”.

Esteve Riambau
Director de la Filmoteca de Catalunya

Entrades populars