Filmin i Horacio Altuna premiats per la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya


La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya concedeix el premi que porta el nom d’un dels crítics cinematogràfics més destacats del nostre país. Ens referim al desaparegut Ángel Fernández Santos.

Aquest guardó reconeix la tasca informativa i la professionalitat d’una publicació, un programa de ràdio o televisió o una persona que s’ha distingit pel seu treball informatiu i divulgatiu a l’hora d’apropar el cine al públic. Aquest any el guardó és per la plataforma de vídeo Filmin.

L’historietista Horacio Altuna, Premi Talent Llatí que reconeix la tasca de professionals llatinoamericans en el món de la cultura.

Els premiats recolliran els guardons en la cerimònia inaugural de la Mostra, el pròxim dijous 6 de juny

Des de la desena edició ençà, la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya concedeix el premi que porta el nom d’un dels crítics cinematogràfics més destacats del nostre país. Ens referim al desaparegut Ángel Fernández Santos.

Aquest guardó reconeix la tasca informativa i la professionalitat d’una publicació, un programa de ràdio o televisió o una persona que s’ha distingit pel seu treball informatiu i divulgatiu a l’hora d’apropar el cine al públic.

Filmin

Aquest any el guardó és per a Filmin, una plataforma de vídeo que té la seu a Espanya i que està centrada en el cinema independent i d’autor. Fundada per alguns dels principals productors, distribuïdors i exhibidors espanyols de cine com El Deseo (Pedro i Agustín Almodóvar), Tornasol (Gerardo Herrero), Wanda Visión (José María Morales), Vértigo (Wild Bunch), Avalon Distribución, Golem Distribución, Versus Entertainment y Cameo Media.

Guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona, Premi Tendencias de El Mundo, Premi Tiempo Out, per a l’empresa espanyola més innovadora de l’any, Filmin ha mantingut des de la seva creació l’any 2007, el seu caràcter de pioner.

Fou la primera empresa en oferir serveis de subscripció (SVOD), en desenvolupar una aplicació per a iPad i iPhone, en oferir streaming en alta definició o en crear festivals de cine en línia. Actualment Filmin ofereix ja més de 10.000 títols als seus usuaris. També és un dels socis fundadors d’EuroVOD, la primera Associació Europea de Cine Online que està desenvolupant les eines i els mecanismes necessaris per crear una plataforma única, que és absolutament essencial per tal de garantir el futur del cine europeu.

Horacio Altuna

Horacio Altuna (Argentina, 1941) és un dels grans genis del món del còmic, reconegut internacionalment per la seva obra, entre la qual es troba El Loco Chávez i Las puertitas del Sr. López, ambdues amb guions de Carlos Trillo i Ficcionario.

Va rebre dos premis Yellow Kid (1986 y 2004) al Millor Autor Internacional, la major distinció mundial en l’ambient de la historieta. També el Premi Asociación de Dibujantes de Argentina ( 1978).

Entre 1973 i 1976 va realitzar treballs per a revistes d’Escòcia i Anglaterra. Més tard porta a terme el guió gràfic de la pel·lícula estrenada el 1989 Gringo viejo, dirigida per Luis Puenzo i interpretada per Jane Fonda i Gregory Peck. El mateix any comença a produir historietes curtes per a la revista Playboy. L’any 1994 publica a Clarín El Nene Montanaro, col·laboració que s’allarga fins l’any 2002.

Durant la 22a. edició, l’any 2004, li fou lliurat el Gran Premi del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, d’aquesta manera fou el primer artista no espanyol en rebre l’esmentat guardó. De l’any 2007 fins al 2010 publica una tira a El Periódico de Catalunya, Familia Tipo i és el President de l’ APIC. L’any 2009 hi participa amb un original del seu personatge El Loco Chavez, realitzat per al diari Clarín, en la mostra "Bicentenario: 200 años de Humor Gráfico" que el Museu del Dibuix i la Il·lustració realitza a Buenos Aires.

Des del setembre de 2010, amb la base de Familia Tipo, publica a Clarín una nova tira intitulada Es lo que hay (reality). L’any 2012 va rebre el Premi Konex en la disciplina Humor i Historieta.

Altres obres destacades i treballs d’Altuna són Charlie Moon, Chances, Merdichesky, El último recreo, Imaginario o Hot L.A. L’ obra d’ Horacio Altuna, ha estat publicada en nombrosos països, d’aquesta manera ha estat considerat un dels més grans creadors d’historietes i il·lustrador.


Entrades populars