Exposició | Autogeo | Matei Glass | Arts Santa Mònica, Barcelona


AUTOGEO | Matei Glass
Fotografia i vídeo

Exposició 
Del 13.06 al 08.09.2019

Espai Balcó
Arts Santa Mònica
(La Rambla, 7, Barcelona, Catalunya)

Cada fotografia conté una imatge latent d’un altre lloc. Estranyes i familiars al mateix temps, les meves procedeixen d’aquest lloc de ressonància entre l’«aquí» i l’«allà». Conformen una imatge dels llocs que sóc.

Vaig deixar el meu Quebec natal el 1985 i, després d’anys de viatge fotografiant per Europa, Àsia i Orient Mitjà, el 1995 em vaig establir a Catalunya.

Ara comprenc que hi ha llocs que mai no deixem: viatgen amb nosaltres.

Vaig fer aquestes fotografies i vídeos mentre explorava els meus sentiments sobre la pertinença i el lloc, l’acceptació i el canvi, la separació i el pas del temps. Han pres forma mentre reflexionava sobre els veritables límits de llunyanes zones horàries que existeixen simultàniament.

Quina és la naturalesa de la paradoxa de la ubiqüitat? Com podem existir a més d’un lloc alhora?

Aquestes imatges les vaig fer en un territori que he decidit anomenar «la dimensió del lloc altre».

Matei Glass, pseudònim de Joseph Winterfeld, va néixer a Mont-real el 1956. Les seves fotografies i vídeos s’han exposat internacionalment, en exhibicions tant individuals com en grup, i les seves obres es poden trobar en notables col·leccions públiques i privades.

Des del 1995 Matei Glass viu a Barcelona..

Entrades populars