Torna el FICAB amb la projecció de més de 20 films Africans a Barcelona


El Festival Internacional de Cinemes Africans de Barcelona (FICAB) tornarà a portar aquesta tardor del 2019 el cinema africà a diferents indrets de l’àrea metropolitana de Barcelona amb l’objectiu d’acostar la realitat cinematogràfica actual d’aquest continent al públic en general i d’experimentar la seva eclosió artística i estètica, sempre privilegiant la qualitat cinematogràfica dels títols.

La primera setmana d’octubre, del 1 al 5, el FICAB i la Filmoteca de Catalunya homenatjaran amb una retrospectiva les directores africanes guardonades al FESPACO (Festival Panafricà de Cinema i televisió de Ouagadougou), el Festival de cinema més important del continent africà que té lloc a Burkina Faso i que aquest any celebra 50 anys d’història. Amb el nom «Àfrica és nom de dona. Memòria de la veu femenina al FESPACO», la retrospectiva projectarà 8 títols que reflexionaran sobre l’univers femení que ha envoltat moltes de les produccions premiades al FESPACO.

A més, com a convidada d’honor, la retrospectiva comptarà amb la presència de la directora Fanta Régina Nacro, que amb més de 20 anys de carrera és reconeguda internacionalment per ser la primera dona burkinesa en dirigir un llargmetratge i per haver fundat el Sindicat de directors i productors africans.

L’altre gran esdeveniment cinematogràfic, serà la 1ª Edició del Festival Internacional de Cinemes Africans de Barcelona, on competiran 7 llargmetratges a concurs, seleccionats per haver rebut premis o nominacions en festivals internacionals de reconegut prestigi. Un jurat afrodescendent integrat per figures destacades del món cinematogràfic i artístic, serà l’encarregat d’atorgar el premi a la millor pel·lícula. El Festival tindrà lloc del 5 al 11 d’octubre als cinemes Maldà de Barcelona, a punt de complir el seu 70 aniversari i que és el cinema de pantalla única més antic de la ciutat.

Finalment, el cicle “FICAB als Barris”, que buscà apropar de manera gratuïta el cinema africà als diferents barris de la ciutat i les comunitats africanes que hi viuen, portarà al Besòs una de les joies del cinema africà contemporani: la versió remasteritzada de Hyènes del director senegalès Djibril Diop Mambéty. La projecció, coorganitzada amb el CC Besòs, es desenvoluparà en un marc festiu amb jocs tradicionals africans per a tota la família, una punxada de música africana de la DJ Sarah Ardite, i menjar i beure africà a preus populars a càrrec de l’Associació de dones senegaleses Ca Kanam. Serà el proper divendres 20 de setembre a la Plaça del Maresme a partir de les 19:00.

Seguint la vocació de mobilitzador social amb la que va néixer el FICAB, l’associació CinemÀfriques (entitat impulsora del festival) torna a reivindicar la necessitat de sumar esforços amb els diferents espais i agents culturals de la ciutat oferint al públic català una oportunitat única per conèixer l’art cinematogràfic africà de la mà dels seus protagonistes.

Més informació: www.ficab.cat

.

Entrades populars