'Mystery Magnet' de Miet Warlop, un quadre fet teatre al Teatre Lliure | 26, 27 oct.


Mystery Magnet. El 26 i el 27 d'octubre del 2019, al Teatre Lliure de Gràcia, Barcelona.

Mystery Magnet és pintura en acció. Una proposta molt innovadora i contemporània de la creadora visual belga Miet Warlop, que combina el poder visual de la plàstica amb l'aquí i l'ara del teatre. L'espectacle es podrà veure aquest cap de setmana, 26 i 27 d'octubre, al Lliure de Gràcia.

"Ens sentim atrets per les coses que ens fan por", ha explicat avui la directora durant la presentació de l'espectacle, fent referència al títol de l'obra. L'estranyesa puja a l'escenari a Mystery Magnet: éssers peluts, un cor de maniquins, dards voladors, globus, gent que es precipita i un tauró inflable formen part de l'imaginari de Miet Warlop, un dels referents actuals de l'avantguarda escènica europea.

En 45 minuts, l'escenari -convertit en un llenç blanc- acaba transformat en quadre ple de formes, colors i textures. "L'espectacle té missatge i narrativa, però no utilitza paraules", ha explicat Miet Warlop, el treball de la qual va en aquesta línia. Mystery Magnet busca generar sensacions i sentiments, a partir del que succeeix en escena: una batalla incessant de pintura i materials diversos entre personatges que entren i surten d'escena contínuament.

Mystery Magnet és un espectacle par a tots els públics, tot i que no va ser concebut inicialment per a nens, com ha explicat la directora. Aquesta peça en transformació contínua combina moments d'humor silenciós, de sorpresa i absurd.

Miet Warlop també ha explicat que la seva intenció és "mostrar un món màgic, de somni, on tot és possible". De fet, ha aclarit que l'objectiu de l'espectacle és mostrar el seu procés de creació. "A Mystery Magnet mostrem tot el que hi ha darrera de l'espectacle i com s'ha fet. Vull ensenyar l'esperit de l'obra al públic", ha afegit.

En aquest sentit, la implicació de Miet Warlop és evident tant fora com dins de l'espectacle, ja que també n'és intèrpret. "No dirigeixo des de la platea, sinó des de l'acció a l'escenari". La creadora va passar, amb Mystery Magnet, a la creació col·lectiva i va suposar un abans i un després en el seu treball.-Miet Warlop va guanyar el premi Stückemarkt 2014, convocat pel Festival Theatertreffen (Berliner Festspiele, Berlín).

+ informació

.

Entrades populars