Urban Nature. Una pel·lícula transitable | Rimini Protokoll | CCCB | BarcelonaUrban Nature. Una pel·lícula transitable
De Rimini Protokoll

2 juliol — 19 setembre 2021
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

Concepte / Text / Direcció: Helgard Haug, Stefan Kaegi, Daniel Wetzel
Concepte / Escenografia: Dominic Huber
Comissariat: Rimini Protokoll, Dominic Huber

«Urban Nature» és una obra de Rimini Protokoll, una companyia que porta el teatre més enllà dels seus límits. En aquesta estrena mundial de la seva última instal·lació performativa, el col·lectiu posa el focus en la vida a les grans ciutats.

«Les ciutats són lupes que ens permeten veure els extrems de la societat.»
Helgard Haug, Stefan Kaegi, Daniel Wetzel i Dominic Huber (Rimini Protokoll)

Set històries reals i la ciutat com a escenari

Com si estiguessis caminant per dins d’una pel·lícula, «Urban Nature» et proposa un recorregut per les històries reals de set personatges que tenen vides creuades i, en alguns casos, oposades: un catedràtic d’història econòmica i ambiental, un empresari de les noves economies vinculades a la tecnologia i les ciutats, una noia que va viure al carrer, una nena del barri del Raval, una treballadora de l’economia submergida, un guarda de presons i una assessora financera.
Posa’t a la pell dels personatges de l’obra

A les obres de Rimini Protokoll, el públic esdevé actor i protagonista. A «Urban Nature» podràs submergir-te en les històries dels personatges i anar adoptant-ne els rols. A través d’un relat audiovisual, la visita t’empeny per una escenografia que funciona com a set cinematogràfic. Un recorregut immersiu que et convida a posar-te a la pell d’altres persones i a adquirir experiències d’una manera nova, a partir de punts de vista i biografies diversos.

Viure junts a la ciutat

Tot i que la vida a les grans urbs i la reclusió que ha provocat la pandèmia poden fer-nos sentir més aïllats, «Urban Nature» posa de manifest que no estem sols a la ciutat. Les nostres accions i decisions en l’àmbit privat afecten l’esfera pública.

«Urban Nature» reobre el debat sobre la gestió de recursos naturals com l’aigua, el dret a l’habitatge digne, l’expansió de noves economies i models de feina, les desigualtats entre els veïns o la mirada de les generacions més joves sobre el futur de les ciutats.
Rimini Protokoll


Rimini Protokoll són Helgard Haug, Stefan Kaegi i Daniel Wetzel, una companyia de teatre amb més de vint anys de trajectòria als cinc continents i nombrosos reconeixements internacionals a l’esquena. Per al projecte «Urban Nature» mantenen la duradora i reeixida col·laboració amb l’escenògraf Dominic Huber. En els projectes barregen llenguatges i disciplines. Les seves obres tracten controvertits temes socials i d’actualitat.

A «Urban Nature», Rimini Protokoll reelabora la tècnica de la performance simultània, ideada per ells mateixos: una arquitectura temporal, encaixada amb precisió, en què cada visitant, gairebé de passada, esdevé un actor per als altres individus presents a l’espai. A diferència dels formats teatrals tradicionals, aquesta forma d’art és summament immersiva: convida el públic a ficar-se en la pell d’altres persones, a intercanviar els llocs, a adquirir experiències d’una manera nova a partir de punts de vista i biografies diversos.

Una aposta per l’experimentació i per portar els formats al límit

L’any 2017, en el marc de l’exposició «Després de la fi del món», el CCCB ja va produir amb Rimini Protokoll la instal·lació interactiva win > < win, que analitzava la capacitat de supervivència de les meduses en circumstàncies naturals cada vegada més desafiants. Amb «Urban Nature», el CCCB encarrega a Rimini Protokoll i a l’escenògraf Dominic Huber un nou projecte que repensa la interacció amb els públics, la utilització del digital a les sales d’exposició i que reforça el vector més performatiu de les exposicions.

.

Comentaris

Entrades populars