Exposició: Ciutat de sorra | Fabra i Coats | Barcelona | Fins el 10 oct.


Un gran temporal retorna a la sorra de la platja llaunes i plàstics dels darrers quaranta anys. Les restes d’un pou medieval, ara en un sac de construcció, tenen diferents vestigis que ens permeten conèixer els hàbits quotidians de persones que van estar aquí molt abans que nosaltres. Sota la Ronda de Dalt, en un racó d’una cruïlla de carrers s’acumulen grans peces de formigó que, en un altre moment, constituïen part de l’estructura del Camp Olímpic de Tir amb Arc projectat per a les Olimpíades per Enric Miralles i Carme Pinós. Al centre de Barcelona, una roda de molí incrustada a terra marca el punt més alt de la que va ser la ciutat romana. David Bestué pensa en aquesta roda com un element que s’ho empassa tot, que tritura la ciutat, que la converteix en sorra.

​A Ciutat de sorra, David Bestué proposa una mirada desplaçada cap a la ciutat de Barcelona. Entenent la ciutat com a material i com a símbol, l’artista contraposa la idea projectada i somiada de ciutat –projectes urbanístics ambiciosos en forma de maqueta– amb un imaginari a contrapel i popular –en forma d’imatges distribuïdes a la premsa, revoltes o crits a la contra plasmats en diaris que es converteixen en empremtes compartides en el subconscient col·lectiu de tots aquells que habitem la ciutat. D’alguna manera, Bestué construeix una història a contrapel, d’allò que es troba a les vores, mitjançant les engrunes, les restes, les deixalles.

Comissariat per Marta Sesé.

David Bestué (Barcelona, 1980) és un artista interessat en les relacions entre l’art i l’arquitectura. Ha fet treballs sobre Enric Miralles, Viaplana i Piñón, El Escorial i la història recent de l’arquitectura i l’enginyeria a Espanya. Un altre dels seus focus d’interès és la relació entre l’escultura i el llenguatge, visible en algunes de les seves exposicions, com ara ROSI AMOR, al Museo Reina Sofía (Madrid, 2017); Pastoral, a La Panera (Lleida, 2021); o Aflorar, al Museo Jorge Oteiza (Pamplona, 2022). També ha comissariat diverses exposicions, com ara El sentit de l’escultura a la Fundació Joan Miró (Barcelona, 2021).

Marta Sesé Fuentes és graduada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i màster en Història de l’Art Contemporani i Cultura Visual per la Universitat Autònoma de Madrid, la Universitat Complutense de Madrid i el Museo Reina Sofía. Treballa i investiga des de la pràctica del comissariat, l’edició i la crítica d’art. ​

Exposició: CIUTAT DE SORRA
David Bestué

10 juny, 2023 - 22 octubre, 2023
Fabra i Coats Centre d'Art Contemporani


Imatge: Martí Llorens, Beaches during the construction of the Olympic Village, 1988. Chromogenic print, 17.7 × 23.9 cm. Source: Arxiu Fotogràfic de Barcelona

+ informació
.

Entrades populars