Presentació del llibre "Art emergent. La collita i el viatge" | Bòlit_PouRodó | Girona | 22 juny

Presentació del llibre "Art emergent. La collita i el viatge".

Conversa al Bòlit_PouRodó amb David Armengol, autor, i Ingrid Guardiola, directora del Bòlit, i alguns dels protagonistes del llibre.

Dijous 22 de juny de 2023, 19 h.
Activitat gratuïta amb inscripció aquí

Bòlit_PouRodó
Plaça del Pou Rodó, 7-9.
Girona, Catalunya.

Aquesta publicació presenta una historia inèdita de l'art emergent i de les noves generacions d'artistes nascuts entre els vuitanta i els noranta. Malgrat ser una tipologia artística imprescindible per entendre l'art contemporani a Catalunya, no s'ha publicat fins ara cap assaig que, amb una perspectiva amplia i rigorosa, n'escrigui la historia.

Aquest llibre suposa una revisió particular de l'art emergent català, tot basant-se en una lectura del context artístic narrada a traves dels moviments (els viatges) i les permanències en el territori (les collites) dels i les artistes que inicien i busquen consolidar les seves trajectòries des de Catalunya. La publicació es desplega en dues parts complementàries. Per una banda, una anàlisi de l'ecosistema de les arts emergents a Catalunya: convocatòries, centres d'art, galeries, etc. I per l'altra, una suma de veus protagonistes, una llista d'artistes que, des de diferents disciplines, sustenten una tipologia d'art vigorosament vigent.

L'activitat inclourà una petita celebració dels 15 anys del Bòlit, amb una sessió a càrrec de CARLES CONGOST (THE CONGOSOUND DJ).



Entrades populars