Presentació a Tarragona de "La revenja Borja. Orland Furiós al descobert"

 


Presentació del llibre de l'escriptor i investigador en història Lluís M. Mandado, membre de l'Institut Nova Història (INH), titulat "La revenja Borja. Orland Furiós al descobert".

L'acte tindrà lloc divendres, 1 de març del 2024, a les set de la tarda al Centre Cultuaral Antic Ajuntament de Tarragona (Carrer Major, 41. Tarragona, Catalunya). L'entrada és de franc i la presentació és organitzada per Biblioteca Oculta.

L'estudiós ha fet un esforç extraordinari per desvelar-nos els secrets codificats que amaga aquesta meravella de la literatura universal i que involucra a la família valenciana dels Borja. Orland Furiós és un llibre tan important com el Quixot o les obres de Shakespeare. Tanmateix, malgrat ésser una obra dels catalans d'Itàlia i la seva trama succeir a Catalunya i Occitània, és ben desconeguda al nostre país. El seu estudi ens descobreix molts aspectes amagats de la història de la nostra nació.

L'"Orland furiós" ("Orlando furioso", en italià) és un poema èpic del Cinquecento italià, escrit per Ludovico Ariosto el 1516 i publicat en la versió definitiva el 1532, que narra les gestes d’alguns cavallers de Carlemany contra els musulmans i com intenten aconseguir l'amor de dues dames. 

L’obra, considerada tan important com el Quixot o les obres de Shakespeare, és, segons les investigacions del jonquerenc Lluís M. Mandado, “el millor llibre català del cinc-cents”. Una tesi a contracorrent de la historiografia tradicional i que segueix els postulats de l’Institut Nova Història de Bilbeny, que ara l’autor d’"El Quixote va esborrar el Quixot" i de "El Cid de València era català" presenta a través d’un primer volum de 500 pàgines, titulat "La revenja Borja (Orland furiós al descobert)".

Entrades populars