Presentació del catàleg de l’exposició “Un altre art. Informalisme a Catalunya, 1956-1966”




L’informalisme és un dels moviments més rellevants que ha tingut Catalunya en la segona meitat del segle xx pel que va significar de llibertat creativa i de ruptura amb la limitació d’allò representat. Sempre un art personal i introspectiu, l’informalisme es va desplegar en un ampli ventall de varietats pictòriques —matèrica, taquista, signicogestual i espacialista— que van dominar el panorama artístic europeu, i català, al llarg dels anys cinquanta i seixanta.

La mostra Un altre art. Informalisme a Catalunya, 1956-1966, que actualment es pot visitar al Museu d’Art de Girona, estableix la revisió més extensa feta fins ara sobre aquest corrent al nostre país i incorpora artistes —sobretot dones— poc exposats o reconeguts fins ara en la historiografia de l’informalisme català. Alhora, dedica un espai a l’historiador i crític Juan-Eduardo Cirlot (Barcelona, 1916-1973), un dels defensors més acèrrims d’aquest moviment. També fa un reconeixement especial als artistes Albert Ràfols-Casamada, Romà Vallès, Evarist Vallès i Antoni Tàpies, dels quals enguany es commemora el centenari del naixement.

Amb la voluntat de portar aquest esperit a la Fundació Antoni Tàpies es presentarà el catàleg d’aquesta exposició, amb textos d’Àlex Mitrani i Lourdes Cirlot, entre d’altres. La presentació correrà a càrrec dels comissaris de la mostra, Conxita Oliver i Joan Gil, i comptarà amb la presència del dissenyador gràfic Jordi Ortiz i de la directora del Museu d’Art de Girona, Carme Clusellas. Obrirà l’acte la directora de la Fundació Antoni Tàpies, Imma Prieto.

Data: 13 abril | 12:00 h
Lloc: Fundació Antoni Tàpies (Carrer Aragó, 255, Barcelona)

+ informació

[Antoni Tàpies. Terra i pintura (1956). © Fundació Antoni Tàpies, Barcelona/vegap. De la fotografia: © Gasull Fotografia, 2024.]




Entrades populars