La novel·la 'La clau Gaudí'



Els escriptors Esteban Martín i Andreu Carranza situen Antoni Gaudí com a personatge literari en la novel·la 'La clau Gaudí' (Plaça & Janés), que s'endinsa la vida i simbologia de l'arquitecte català en una obra a cavall entre el llibre d'aventures i el 'thriller' històric.

La novel·la, que es publica en castellà i català i que aspira a ser una de les sorpreses d'aquest Sant Jordi, comença amb la premissa què hauria passat si Gaudí no sigut atropellat fortuïtament per un tramvia a Barcelona, sinó assassinat per una fosca societat secreta que vol revelar un secret guardat durant segles.

A partir d'aquest moment, els autors ordeixen una trama en la qual l'arquitecte és el gran mestre d'una societat que des de fa segles guarda una relíquia del cristianisme. Abans de morir-se, entrega aquesta relíquia al seu jove aprenent, que 80 anys després fa el mateix amb la seva néta, Maria, l'escollida per revelar el secret.

Aquesta elecció fa que Maria comenci una carrera contra rellotge en què, a través dels monuments més emblemàtics de l'arquitecte a Barcelona (la Sagrada Família, la Pedrera, el Parc Güell, etc.) ha de fer real la profecia, i fer front així a la secta que vol que el secret ho continuï sent.

En una entrevista concedida a Europa Press, Martín i Carranza han assegurat que el personatge de Gaudí té "riquesa literària" i que la seva vida "embolicada de misteris" i les seves construccions "al·lucinants" permeten jugar amb la ficció. "Ens va estranyar que no hi hagués novel·les sobre Gaudí", han dit./ EP.

Entrades populars